Anasayfa    Özgeçmiş    Yazılar    Fotoğraflar    Yorumlar    Duyurular    İletişim      

YATAĞAN SANTRALI 1994

   YATAĞAN SANTRALI 1994



Sayın Hamdi Türkmen ,

7.4.1994 tarihli yazınızı tüylerim ürpererek okudum. Sizin gazetede bir köşenizin olması, bir takım kişilere hem de onların fikirlerine yer vermeden tek taraflı bu kadar ağır suçlama yapma hakkını size vermediğini düşünüyorum. Olay nedir? Yatağan Termik santralı çevreyi kirletmektedir. Yatağan halkı bundan bir süre önce sizin gazetenizde de manşet olduğu gibi buna karşı çok büyük direnişler yapmıştır. Bu konu yıllardır gündemdedir. Eminim sizin de Yatağan ve Gökova Santrallarının yarattığı ya da yaratacağı çevre kirliliği üzerine yazılarınız vardır. Bu zamana kadar TEK bu konuda ne yapmıştır? Yıllardır yapılan direnişlere neden kulak tıkamışlardır? Ayrıca bugünkü gazetelerde Elektrik Mühendisleri Odasının açıklaması var. Eminim yazınızı yazmadan önce siz de okumuşsunuzdur. Türkiyenin %15 enerji fazlası olduğu, Yatağandan doğacak açığın rahatça kapatılabileceğini, ama bu konunun şantaş olarak kullanıldığını belirtiyorlar.

Sizin suçladığınız avukatlar ne yapmıştır? Çevreyi kirlettiği, insan sağlığına zarar verdiği konusunda herkesin (eminim bir zamanlar sizin de) hem fikir olduğu bir sorun için dava açmışlardır. Bugün elektrik kesintilerinden hepimiz rahatsız olabiliriz ama nereye kızacağımızı doğru tesbit etmeliyiz. Türkiye'de pekçok kişi neme lazımcı bir tavır içindedir. Bu tavrı göstermeyen, çevreye duyarlı insanları hedef alarak ,onlara gazete köşemizden küfredip , yıldırarak nereye varabiliriz ki.. Yatağandaki olay yalnız Yatağanlıların sorunu değildir.Bu sorun Izmir'de, Almanya'da dünyada yaşayan herkesin sorunudur. Keşke bundan otuz sene önce de bazı avukatlar çıkıp körfez kirliliği için bir dava açmış olsalardı... Keşke daha fazla avukat yalnızca kendi geçimini temin etmeyi düşünmeyip bu avukatlar gibi sağlığımızı tehdit eden ,çevreye zarar veren konularda duyarlı olsalardı...

Sayın Türkmen,

Yazınız, belki de sevdiğiniz bir takımın maçını seyredemenin kızgınlığıyla yanlış hedeflere yönelmiş olabilir..

UNUTMAYIN KI ÇOCUKLARIMIZ GAZ LAMBASIYLA DERS ÇALIŞABILIRLER, ANCAK DÜNYA YAŞANAMAZ HALE GELIRSE GIDEBILECEKLERI BU DÜNYADAN BAŞKA BIR DÜNYA YOK !! KENDIMIZ IÇIN DEĞIL, ÇOCUKLARIMIZ IÇIN ÇEVREYE DUYARSIZ OLAN KURUMLARLA MÜCADELE ETMELIYIZ.

1994

Saygılarımla
Nergiz Savran Ovacık




Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.

1732


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.




© Ekim 2015, NergizOvacik.com